UA-198013811-1
top of page

TALIJANSKI CHEF GREGORIO MANNUCCI TVORAC JE NOVOG ZIMSKOG RAJA ZA NEPCE U BISTROU NICO'S

U ZAGREBU PREDSTAVLJENA NOVA ČAROLIJA PAŠTE KOJOJ JE NEMOGUĆE ODOLJETI

Torteloni punjeni kunićem, na umaku od pečenja, masline tagiasche, list kapara i parmezan
Torteloni punjeni mesom kunića, na umaku od njegova pečenja, masline taggiasche, list kapara i parmezan

Pašta je jelo koje je nebrojno puta proglašeno najomiljenijm u cijelom svijetu, a svojim bogatstvom okusa osvaja još od davnina. U moru raznovrsne ponude ove talijanske delicije, na zagrebačke tanjure stigla je zaista posebna ponuda pašti koje će osvojiti vaša nepca. Nesvakidašnji menu koji spaja autohtoni talijanski rižoto, kruške, med i orahe ili pak agnolotte s rakovim mesom i svježim talijanskim sirom osmislio je poznati talijanski Chef Gregorio Mannucci. U njegovoj čaroliji zimskih okusa sada možemo uživati u Bistrou Nico’s, smještenom u modernom zelenom okruženju luksuznog Ban centra, na Europskom trgu.

Chef Gregorio Mannucci mladom je timu Nico's Restauranta s velikim veseljem prenio svoja znanja tijekom intenzivnih konzultacija na temu tjestenine
Chef Gregorio Mannucci mladom je timu Nico's Restauranta s velikim veseljem prenio svoja znanja tijekom intenzivnih konzultacija na temu tjestenine

Gregorio je rodom iz Firence, a nakon godina putovanja i stjecanjem iskustava u poznatim restoranima diljem Europe novi dom pronašao je upravo u Hrvatskoj. Bio je Chef u nekoliko prestižnih restorana, surađivao je s međunarodnim chefovima poput popularne Ane Roš, Lorenza Coga i drugima. Toskanske korijene u autorskoj interpretaciji prenosi u sva svoja djela, a posebni menu za Nico's osmislio je u suradnji s domaćim chefom i također vrhunskim znalcem Velimirom Cindrićem.

Chef Gregorioo Mannucci s dijelom tima Nico's Restauranta sasvim desno chef Velimir Cindrić
Chef Gregorioo Mannucci s dijelom tima Nico's Restauranta koji vodi chef Velimir Cindrić

Zeleni ravioli punjeni ricottom i špinatom, na maslacu i hrskava kadulja
Zeleni ravioli punjeni ricottom i špinatom, na maslacu i hrskava kadulja

Spaghetti alla Carbonara
Spaghetti alla Carbonara

Crni agnolotti punjeni tartarom od kozica i ricottom na bisque-u
Crni agnolotti punjeni tartarom od kozica i ricottom na bisque-u

Jesenski rižoto s kruškama karameliziranim u medu i maslacu, gorgonzola  tostirani orasi
Jesenski rižoto s kruškama karameliziranim u medu i maslacu, gorgonzola tostirani orasi

Sve namirnice za domaću, ručno rađenu paštu u Bistrou Nico's dolaze izravno iz Italije. Bogatstvo okusa novih pašti tako upotpunjuju talijanski tvrdi, zrnati sir proizveden od kravljeg mlijeka i star najmanje 12 mjeseci Parmigiano Reggiano ili pak također vrhunski sir Pecorino romano. Tu su i San Marzano rajčice koje su tanje i šiljatije. Meso je puno deblje s manje sjemenki, a okus je jači, slađi i manje kiselkast.


Jedna od neodoljivih Nico’s pašti koja će vas osvojiti na prvu svakako je popularna Carbonara s autentičnim talijanskim specijalitetom Guanciale - sušenim obrazima od svinjetine. Oduševit će vas i špageti Vongole, Ravioli punjeni ricottom i špinatom, Agnolotti punjeni rakovim mesom i svježim sirom, njoki Sorrentina te još nekoliko ekskluzivnih pašti pašti upotpunjenih raznolikim okusima najboljih talijanskih delicija koje ćete naprosto zavoljeti na prvu.


Gnocchi sa šumskim gljivama, tartufi, parmezan
Gnocchi sa šumskim gljivama, tartufi, parmezan

Bistro Nico's zaista je unikatno mjesto koje udara nove temelje kada je bistro ponuda s kvalitetom fine dininga u pitanju te nam pruža novo višeosjetilno putovanje u intimnom ozračju idealnom za ukusan doručak s prijateljima, obiteljski ili poslovni ručak, popodnevno druženje ili obiteljska i poslovna okupljanja.






121 views0 comments
bottom of page
UA-198013811-1